top of page
everyone-is-an-important-jigsaw-at-work.

שאלות ותשובות

  • מתי צריך לפנות לטיפול?
    ילדים ונוער: כאשר מדובר בטיפול בילדים ונוער הסיבות לפניה הן מגוונות מאוד, למשל: – הולדת אח או אחות חדש/ה שבעקבותיה חלים שינויים אצל הילד (חזרה להרטבה ביום או בלילה, רגזנות, מאבקי כוח, אלימות, נסיגה מבחינת אבני הדרך ההתפתחותיות - דיבור, אכילה, שינה). – קשיים ביצירת קשרים חברתיים במסגרת הגן או בית הספר. – פחדים וחרדות שמפריעים לילד לתפקד. – בעיות סביב שינה- קושי להירדם, הירדמות רק במיטת ההורים, התעוררויות בלילה, סיוטי לילה. – קשיים בהתפתחות הקוגניטיבית או בלימודים. – סף תסכול נמוך- ילד מגיב בכעס, התפרצות או בכי כאשר דברים אינם מתרחשים כפי שרצה. – הסתגרות, דכדוך, הימנעות מפעילויות או מחיי חברה. – קושי להתרכז בלימודים או בפעילות. מבוגרים: במצבים של מצוקה נפשית, למשל במצב של משבר: אובדן של אדם קרוב, קושי משמעותי בזוגיות, בגידה, משבר כלכלי, וגם ללא משבר חיצוני. – כאשר מתקשים לקבל החלטה לגבי שינוי בתחומי חיים שונים, כגון: עבודה, קריירה, לימודים ומשפחה. כאשר חשים: – חרדות שמפריעות לתפקוד היומיומי. – קשיים בתפקוד בחיי היומיום, בעבודה או במשפחה. – ייאוש, מחשבות אובדניות, דכדוך, מועקה, רגזנות יתר. – בעיות גופניות ללא הסבר רפואי. – קושי בקשרים בין אישיים קרובים- ביצירה של קשר, או קשיים בתוך קשר. – סיוטים, זכרונות קשים, פחדים. – קושי להתמודד עם החיים. – כאשר קיימות הפרעות אכילה. טיפול משפחתי והדרכת הורים: – חוסר גבולות בבית. – התמודדות של כל המשפחה או של אחד מבני המשפחה עם משבר. – קושי ביחסים ובתקשורת בתוך המשפחה, חוסר הנאה, שחיקה בחיי המשפחה. – מריבות בלתי פוסקות בין הילדים. – קושי של שני ההורים או אחד ההורים עם אחד הילדים. – בעיה של אחד מבני המשפחה המשפיעה על האחרים. כאשר מתלבטים האם לפנות לטיפול, ואם כן, לאיזה סוג – ניתן ואף כדאי להתייעץ עם מטפל/ת בעל ניסיון בטיפול אישי ובטיפול משפחתי שיוכל להקשיב ולכוון- האם לפנות לטיפול ולאיזה טיפול.
  • מה ניתן להרוויח מטיפול?
    – שיפור באיכות החיים! – הפחתת מתח, כעסים, תסכול – הרחבת נקודת המבט לגבי הקשיים התוך אישיים והבין אישיים. – הבנה טובה יותר של עצמי ושל האנשים הקרובים לי מבחינת צרכים ומניעים – התקרבות, נתינה, חידוש של ההנאה – עליה בשביעות הרצון – שיפור בהתמודדות עם קושי – תקשורת יותר יעילה בין בני זוג או בתוך המשפחה – תחושה יותר נוחה בתוך העצמי, מתוך היכרות עם גוונים שונים באישיות ויכולת לחיות עמם בשלום. מה צריך כדי להתחיל טיפול? – להחליט שרוצים להתגייס לנושא! – מוטיבציה ליצור שינוי – נכונות לעבוד על עצמי, להיפתח – להתקשר ולהתייעץ!
  • מהם הכלים הטיפוליים בהם משתמשים המטפלים במפנה?
    – בעבודה עם מבוגרים הטיפול הוא מילולי בעיקרו, והכלי המרכזי הוא שיחה. – אימאגו (בטיפול זוגי בעיקר). – בטיפול בילדים הכלים הטיפוליים מגוונים וכוללים בנוסף לשיחה גם משחקים מסוגים שונים (משחק דרמטי, משחקי ספורט, קופסה, ועוד), יצירה בחומרים שונים (צבע, פלסטלינה, חימר ועוד). – טיפול דיאדי (הורה – ילד) בדרך כלל בילדים בגיל הרך והוריהם. – הטיפול יכול להיות בדגש דינמי, קוגניטיבי, התנהגותי או מערכתי, תלוי במטפל, במטופל ובצורך, מה שמתאים ביותר. – טיפול בהיפנוזה ודמיון מודרך. – טיפול בביו-פידבק.
  • איך בוחרים מטפל?
    – טיפול פסיכולוגי מבוסס בעיקרו על מערכת היחסים בין המטופל למטפל. מערכת יחסים זו שונה מאדם לאדם ודורשת התייחסות פרטנית. מטפל טוב עבורך הוא מטפל מקצועי שאיתו מרגישים בנוח כבר בתחילתו של הטיפול. – מטפל מקצועי הוא מטפל מיומן בעל הכשרה מתאימה בתחום הטיפולי. עבור טיפול משפחתי ו/או זוגי חשוב לבדוק אם המטפל מוסמך על ידי האגודה הישראלית לטיפול משפחתי וזוגי. – בשלב ראשון בוחרים על פי רמת המקצועיות ובשלב השני בוחרים ע"פ הרגשת הנוחיות במפגש.
bottom of page